Blog

plastik üzerine baskı yapma

Kazı Kazan Kartı Nedir?

Kazı kazan kartları özellikle market zincirlerinin müşterilerine özel kampanya ve çeşitli hediyeler sunduğu kartlardır. Ayrıca pin, şifre gibi kullanımlar içinde yapılmaktadır. Değişken ya da sabit olan dataların, karton veya PVC malzemelere baskısı ile ve özel kaplama sonucunda oluşan kartlardır. Çekiliş kartları, telefon kontör yükleme kartları, kazı kazan şeklinde olan şifreli promosyon hediye kartları bu tür kartlar ile yapılmaktadır.

Genelde alışveriş sektörünü arttırmak için, müşteriyi alışverişe özendirmek için kampanyalar şeklinde bu kartlar oluşturulur. Bu nedenle kazı kazan kartları ekonomiyi canlandırmada büyük rol oynamaktadır. Kazı kazan kartının imalatında kullanılan malzemeler yüksek güvenliklidir ve kartların üzerinde kazındıktan sonra yazı veya şekil gibi özellikler ortaya çıkmaktadır. Bu kartlar özel kapama malzemesi ile kapatılır ve şifreli kartlardır. Bu nedenle güvenlikli kartlar olarak imalatı gerçekleşmektedir.Kazı kazan kartı imalatında baskı uygulaması hazırlanmış olan tabakada şifreleme işlemi yapılır ve daha sonra da şifrelerin üzeri kazı kazan ile kaplanır. Bu kartlar imal edilirken lamine, plastik ve karton gibi uygulama seçenekleri bulunmaktadır. İmalatta isteklere göre kazı kazan kartı sticker şeklinde de olabilmektedir. Bu şekilde olduğu zamanda, kazıma alanları direk olarak ürünün üzerine yapıştırılmaktadır. Bu kartların üzerinde kazıma alanı ile kapatılmış alanlar bulunmaktadır.

Günümüzde bu kazı kazan kartlarının önemi artmaktadır. Çünkü bu kartlar sayesinde pek çok firma yeni müşteriler kazanmakta ve kazancını arttırmaktadır. Uygun fiyatlarla istenilen rakamlara göre kazı kazan kartı imalatı yapılmakta ve neredeyse her firma bu kartları kullanarak kampanyalar yapmaktadır.