Blog

plastik üzerine baskı yapma

Plastik Üzerine Baskı Yapma Yöntemleri

Ofset Baskılı Plastik Kartlar

Bu yöntemde kartlar geliştirilmiş ofset baskı teknikleriyle kullanılarak üretilir çok sayıda katmanlardan oluşur. Kartın en üst yüzeyi koruyucu şeffaf bir katmanla kaplıdır. Uzun yıllar boyunca özelliğini korur ve kullanılan baskı teknolojisinden dolayı da baskı kalitesi çok yüksektir. Ancak bu yöntemin baskı giriş aşamasının maliyetlerinin çok yüksek olması nedeniyle düşük miktarlarda kart üretimi için tercih edilmemektedir.

Dijital baskılı plastik kartlar dijital baskı yöntemi ilk başta anlattığım ofset baskılı kartlardan yalnızca baskı tekniği olarak ayrılmaktadır. Bu yöntemde baskı kalitesi ofset baskıya kıyasla biraz daha zayıf kalabilmektedir. Ancak kartın fiziksel özelliklerini ve kalitesini korumaktadır. Kartın baskı maliyeti birim olarak alındığında ofset baskıya kıyasla daha ekonomik olabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken konu ise kart sayısı arttıkça bu ekonomiklik ortadan kalkmaktadır. Bu yöntemle üretilen plastik kart çeşitleri, tipleri, plastik kart, PVC, kimlik kartı, personel, müşteri, yaka kartı, üye kartları, plastik personel tanıtım kartı, plastik fatura kartı vb.

Termal Baskılı Plastik Kartlar

Bu yöntem aslında bir çeşitte dijital baskı gibidir. Ancak baskı kartın üst yüzeyine yapıldığında her ne kadar koruyucu bazı tabaka işlemleri yapılmış olsa da diğer yöntemler kadarda kalıcı değildir. Birim baskı maliyeti yüksek olduğundan yüksek adetlerde baskılar için tercih edilmemektedir. Ama küçük adetli işlerde çok hızlı ve pratik üretim imkanı sağlanabildiğinden tercih edilmektedir. Ayrıca küçük kart yazıcılarıyla uygulama imkanı vardır. Yani kendi yapacağınız kartlarınızı istediğiniz görsellikle boş beyaz plastik kartlar alarak kendinizde kolayca hazırlayabilir ve özelleştirip kişiselleştirebilirsiniz.